S’ha acabat definitivament l’hivern, o no?
Això us ho sabran dir, millor que ningú, les marmotes de Molló Parc. Són especialistes a percebre el canvi d’estació. El real, no pas aquell que ens marca el calendari. Quan ja s’han ben atipat de dormir i els budells els comencen a roncar de tanta gana, treuen el nas del cau. Si la temperatura és bona i senten flaire de flors acabades d’esclatar, senyal que es poden desvetllar.


La primavera de fa uns tres anys vam tenir la sort d’anar a aquest parc del Ripollès justament el dia en què les marmotes feien la seva primera aparició en públic. A la recepció ja ens van advertir que potser seria l’únic animal que no veuríem, perquè ni ells saben quan aquests peluts animalons acabaran la son. Quan ens vam acostar al seu recinte, però, les vam veure de seguida: s’havien despertat!
Als nens els va fer una il•lusió enorme, perquè les marmotes, malgrat que són salvatges, tenen un aspecte de ninot de peluix que les fa especialmente encantadores.



Amb l’emoció d’haver vist un moment únic al parc, vam seguir visitant les altres bèsties. La primavera és un moment especialment vibrant per anar-hi. Perquè tot revifa, el bosc comença a posar-se preciós i els animals estan molt actius.
Alguns tot just surten de la hibernació, com les marmotes o els óssos, i els cal fer una mica de gimnàs per estirar les potes, la cua i les orelles. A d’altres se’ls dispara l’instint per buscar parella i s’han d’espavilar per aparèixer atractius i atlètics. N’hi ha que ja han fet la feina i per això, just ara, hi ha molts naixements.
A la resta, els passa com a nosaltres, els humans. Que la primavera els fa posar contents. Així que els llops ja fan carreres pel seu recinte, les cabres salvatges juguen a donar-se cops de banya i els esquirols no paren de fer bots de branca en branca.



Molló Parc està situat al mig d’un bosc, al vessant solell de la muntanya, entre el poble i el riu Ritort. Ens havien dit que trigaríem un parell d’hores a donar tota la volta al parc, xino-xano, pels senders que porten d’un recinte a un altre. Impossible! Amb la descoberta de cada nova espècie, noves emocions: “Quin veurem ara? Els isards, les llúdries, les fures o les guineus? El meu preferit, el linx!”. Això vol dir passar-se una bona estona observant com mengen, com alleten les cries, com es renten…
La veritat és que vam parar el rellotge, vam disfrutar dels animals, vam aprendre moltes coses d’ells i, de passada, vam aprofitar per omplir els pulmons amb l’aire fresc i lleuger d’aquesta raconada de la vall de Camprodon.




A Molló Parc hi ha una bona mostra dels animals salvatges més significatius del Pirineu. Evidentment, no es poden ni tocar ni alimentar. I això va deixar una mica moixos els nens. Seria tan xulo –i perillós– fer una gran abraçada als óssos Bru, Wendy i Keta!
Però, sorpresa! Vam trobar un lloc on treure’ns aquesta espineta: la granja del parc. Amb oques, gallines, ànecs, paons, conills dels normals i conills porquins, burros, ponis i unes cabretes la mar de simpàtiques que vam poder acariciar tant com vam voler. Un final bestial, doncs, per un dia ben animal!



NOTÍCIES D’ÚLTIMA HORA: a la pàgina facebook del parc van explicant notícies sobre la gran família animal. Aquests dies, justament, la principal novetat és que s’han despertat les marmotes! I també es fan ressò del naixement d’una cria de mufló i d’una bona colla de cabrits.


-Com arribar-hi: Des de Camprodon, agafem la carretera que va a Molló i a la frontera amb França. Trobarem el parc al veïnat del Riberal, just passat el poble.
-Horaris i preus:
-Segons la temporada, entre les 10-10.30 i les 18.00-20.00. Consulteu la web.
-Menors d’entre 3 i 13 anys i majors de 65 anys, 11€ . A partir de 14 anys i adults, 15€. Consulteu preus per a famílies nombroses, jubilats, discapacitats i grups.
-Important: els senders del parc són aptes per a tothom, incloent-hi cotxets i cadires de rodes. Però atenció, perquè són de grava i tenen alguna pujada una mica forta. No està permesa l’entrada als gossos.
-Pràctic. Hi ha dues zones de pícnic. Una és a l’entrada del parc. L’altra és al fons de la vall, a tocar del riu, on també hi ha una zona de jocs per als nens. Podeu entrar-hi menjar, però no begudes. En podeu comprar a dins del recinte, a les màquines expenedores o al bar del riu, on també venen pizzes, entrepans i gelats. Consulteu els horaris perquè aquest bar obre només de juny a octubre.
-Un plus. Al costat del parc d’animals hi ha Molló Parc Aventura, un espai amb jocs als arbres, tirolines i ponts tibetans. Té quatre recorreguts, amb diferents nivells de dificultat. N’hi ha un per a nens d’entre 2 i 5 anys. Compta amb un sistema de seguretat anomenat de “vida contínua”. Els usuaris estan sempre lligats i no han de manipular mosquetons.

1 Comment
És un parc que ens va agradar moltissim!! Segur que tornarem