ARRELS, el món que torna

Arrels és un tresor. Una revista que neix en un moment crític per parlar de la terra que trepitgem. I del futur que volem. He tingut l’enorme privilegi de participar en el primer número d’aquesta publicació, amb un article sobre els veïns del bosc.  

Revista Arrels, de la cooperativa SOM

“Una pandèmia pot fer aturar el món, però també pot servir per reaccionar i imaginar el demà que volem. Per això hem buscat respostes, i les hem trobat en la reivindicació dels valors del passat explicat amb les eines del present.”

Josep Sucarrats, director d’Arrels

Doncs així ha nascut Arrels, a les darreries d’un 2020 angoixant i als inicis d’un 2021 que volem esperançador. Malgrat totes les dificultats que està suposant la pandèmia, la cooperativa SOM ha tirat endavant aquesta publicació, que forma part d’un projecte encara més ambiciós. El completa una ràdio i un mercat online de productors catalans que s’engegarà gràcies a la participació de socis fundadors.

Són uns bojos o uns valents? En un temps en què sembla que el món estigui en suspens, Arrels ens sacseja. Resulta que no tot està aturat. El món segueix rodant si nosaltres ho volem.  

La revista té dues-centes pàgines i una periodicitat trimestral. /© Gg
Revista Arrels, de la cooperativa SOM
Declaració d’intencions d’Arrels. /© Gg
EL BOSC

El projecte Arrels pretén ser útil per repensar el nostre futur. El planeta ens està demanant a crits que el visquem d’una altra manera, molt més respectuosa i racional. Per això Arrels va a buscar els projectes i les persones  que ja tenen aquesta mentalitat. I la bona notícia és que hi ha molta gent que ens pot inspirar a fer les coses millor.

El primer número d’Arrels està dedicat al bosc. Hi trobareu articles preciosos i sorprenents: “Una casa Km 0”, “Els violins del Montseny”, “La retratista de la natura”, “Els últims resiners”, “El país de les fagedes”…. Per conèixer territori i les persones que hi viuen.

Revista Arrels, de la cooperativa SOM. Article sobre el luthier del Montseny,
Article sobre en Cristian Diani, el luthier del Montseny. /© Gg

També hi trobareu l’article “Els veïns del bosc”, que he tingut el privilegi de poder escriure. Parla sobre una formatgera i un naturalista que han fet, del bosc, casa seva. La Yas Recht i en Jaume Sañé viuen a les Guilleries i al Moianès, i han escollit aquests indrets perquè el cos i el cap els demanaven espai, paisatge, silenci, aire, i temps.

Com és viure al bosc al segle XXI? Quin caràcter s’ha de tenir? Perquè se senten privilegiats? Segur que no troben a faltar comoditats? Com és un bon veí del bosc? Les preguntes les faig jo. I les fotografies, fantàstiques, són del Joan Vendrell.

Revista Arrels, de la cooperativa SOM . Article Veïns del Bosc, de Griselda Guiteras
L’article “Veïns del bosc”, escrit entre els Guilleries i el Moianès /© Gg
Revista Arrels, de la cooperativa SOM. El naturalista Jaume Sañé
En Jaume Sañé, divulgador ambiental, diu que aprèn constament de la natura.
Revista Arrels, de la cooperativa SOM . La Yas, de formatgeria Circus
La Yas té la formatgeria Circus.
Revista Arrels, de la cooperativa SOM . La Yas de la formatgeria Circus
Té un ramat d’un centenar d’ovelles latxes.

No us faré pas “spoilers”, perquè la gràcia és que fiqueu el nas a la revista. La fullegeu. Conegueu la seva intenció. I us en feu fans!

La revista és elegant, paper rústic, fotografia cuidada, una tipografia molt clara i un disseny espaiós. Arrels és una publicació per llegir amb calma, perquè cada article segur que us inspirarà.

El món que torna -espero-, és més net, té en compte els veïns i fa olor a terra. La nostra terra. I les pàgines d’aquesta revista serveixen per deixar-ne constància.  

  • PUBLICACIÓ: Arrels
  • EDICIÓ: Cooperativa SOM
  • PERIODICITAT: trimestral
  • PREU: 9,95€
  • WEB: https://arrels.info/

Leave A Reply

Navigate